Támogatásról

Szeretnéd egy kicsit jobbá tenni a világot?

Ismersz sérült, vagy fogyatékkal élő gyermeket? Olyat, akit intézményi keretek között kezelnek, vagy akinek speciális iskolába jár a gyermeke?

Te adhatsz nekik esélyt, hogy boldogok legyenek, hogy újra legyen önbecsülésük! Neked köszönhetően megváltozhat az életük!

Az állatasszisztált (az állatokkal végzett terápia) terápia bizonyítottan óriási pozitív változást okoz ezen emberek életében!

Járulj hozzá egy jobb világhoz az adód 1%-ával, hogy még több gyermeken és felnőttön tudjunk segíteni.

Az állatasszisztált terápia néhány főbb hatása:
- nyugtató hatású,
- fejleszti az összpontosítást, reakcióképességet,
- önbizalom növelő hatású,
- fejleszti az önkontrollt,
- az elfogadás, beleérző képesség tanulását segíti,
- az elnyomott érzelmek felszínre kerülnek általa,
- szociális készségeket fejleszt,
- elfogadó társsá tesz, aktivizál, együttműködésre ösztönöz.

Több jót is teszel egyszerre:
-mert segítesz a gyerekeknek,
- mert segítesz a speciális nevelést igénylő gyerekek szüleinek és tanárainak,
- mert segítesz a társadalomnak, hogy ezek a gyerekek és felnőttek is visszakerülhessenek a méltó helyükre
- mert segítesz több olyan terápiás állatnak, akiknek ettől függ, hogy milyen körülmények között tudnak dolgozni

Lehet, hogy neked ez csak egy százalék, de valakinek ez a jövője!
Tedd jobbá a világot, tegyél jót!

Köszönjük!

Bársony és "Handicap" Alapítvány

Adószámunk: 18331808-1-02
Számlaszámunk (átutalással): 50800018-11071682

Pénztári befizetéssel:
Bármely Szigetvár és Vidéke Takarékszövetkezet fiókjában

19197946451486653842.png

Az alapítvány csakis és kizárólag adományokból, támogatásokból, szponzori pénzekből és pályázatokból teremti elő a működéséhez szükséges feltételeket.

Szigetvár városa és a szigetvári kistérség sok szempontból az ország egyik leghátrányosabb helyzetű területeinek egyike. Éppen ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy a magunk lehetőségeivel mi is hozzájáruljunk ezeknek a hátrányoknak az enyhítéséhez vagy megszüntetéséhez. Különösen fontosnak tartjuk, hogy a fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű, sérült gyermekek és fiatalok részére adjunk lehetőséget szolgáltatásaink igénybe vételére.

Alapítványunk a működésével ennek a nagyon hátrányos helyzetű település és kistérségének lakóit, azok helyzetét szeretné segíteni. Anyagi helyzetük miatt a rehabilitációs, az állatasszisztált terápiás szolgáltatások igénybevétele legtöbbször lehetetlen.
A lótartás, egyéb állattartás nem kevés költséggel jár, és így az általunk meghirdetett programoknak is van ára, de sajnos nagyon szűk réteg tudja ezt igénybe venni még akkor is, ha szinte önköltségen kínáljuk a város és kistérségének lakossága felé.

Ezért is van az, hogy Alapítványunk rendszeresen tart ingyenes foglalkozásokat, bemutatókat, biztosít ingyenes lovaglási lehetőséget különböző rendezvényeken, iskolákban.

Kidolgozott programunk van, megfelelően kiképezett szakemberünk illetve állataink és a megszámlálhatatlan igény a családokban, a fogyatékos intézetekben és otthonokban élők részéről. Sajnos egyedül az anyagi forrás nem áll rendelkezésünkre, hogy kiterjeszthessük szélesebb körben is a munkát. Mivel a lótartás és az állatasszisztált terápiához alkalmas más egyéb állatok tartása nagyon költséges, ahogy a programokra biztosítandó eszközök is azok. Az eszközöket állandóan pótolni, cserélni, javíttatni kell. Az állatokat etetni, gondozni, oltani stb. stb. A gyerekek utaztatása az istállókhoz, vagy a ló szállítása a környékbeli iskolákban, ingyenesen látogatott rendezvényekre is költséges. Sok esetben nekünk kell a fogyatékkal élő kisgyerek utaztatását is megoldanunk.Az alapítvány jelenleg héjákkal, vadászgörényekkel, képzett kutyákkal, cicákkal és két lóval dolgozik és további lovak beszerzését tervezzük. A lovak szállításához autót és lószállítót kívánunk vásárolni. Valamint egy fedett lovarda építése szerepel még a tervek között. Az alapítványt több féle formában tudják támogatni:

• Lovak örökbeadásával
• Lovak ellátására alkalmas takarmánnyal
• Felszereléssel
• Ötletekkel és tanácsokkal
• Valamint anyagi formában


Az adományokat a következő lehetőségek egyikén tudja eljuttatni hozzánk, a felhasználást mindig pontosan dokumentáljuk és amennyiben az adományozó hozzájárul a weboldalunkon és a facebook oldalunkon is közzétesszük.

Adószámunk: 18331808-1-02

Személyesen vagy postai úton:
Cím: 7900 Szigetvár, Kikelet utca 3740.

Átutalással:
Számlaszám: 50800018-11071682

Pénztári befizetéssel:
Bármely Szigetvár és Vidéke Takarékszövetkezet fiókjában

Támogatóink

Pap és Papp Kft. - lószállítás
Easypage Software Kft. - weboldal készítés és fenntartás

Eseménynaptár

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Támogatás

53688509141486653926.jpg
Szeretnéd egy kicsit jobbá tenni a világot? Ismersz sérült, vagy fogyatékkal élő gyermeket? Olyat, akit intézményi keretek között kezelnek, vagy akinek speciális iskolába jár a gyermeke? Te adhatsz nekik esélyt, hogy boldogok legyenek, hogy újra legyen önbecsülésük! Neked köszönhetően megváltozhat az életük!
 

42181046801643722629.png
 

52988609711643722655.jpg